Grytan har karaktär av kåldolmar. Hur mycket kål det ska vara beror på tycke och smak.
Indigredienser
1 kg vitkål
ca 700 gr köttfärs (nötfärs, fläskfärs, lammfärs)
2-3 lökar
1-2 vitlökar
2-3 dl ris
2-3 dl creme fraishe
vatten
buljong (tärning eller fond)
1-2 msk soja (kinesisk eller japansk)
peppar
ev sweet chile
ev senap
Tillagning:
Bryn köttfärsen
Hacka och bryn löken
Strimla och bryn vitkålen
Tillsätt vatten, ris, buljong, creme fraishe och soja
tillsätt pressad vitlök
tillsätt peppar, sweet chili och ev senap.
Lått koka samman i 20 - 30 min tills riset är klart.
Serveras med potatis och lingonsylt
Vill du har lite mer "sting" kan du tillsätta tabasko när du gör grytan
Banh mi (vietnamesiska baguetter)
-
Under den franska kolonial epoken i Indokina så introducerades baguetter i
Saigon. Efterhand så förändrades receptet och i många varianter innehöll
bagu...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar