Grytan har karaktär av kåldolmar. Hur mycket kål det ska vara beror på tycke och smak.
Indigredienser
1 kg vitkål
ca 700 gr köttfärs (nötfärs, fläskfärs, lammfärs)
2-3 lökar
1-2 vitlökar
2-3 dl ris
2-3 dl creme fraishe
vatten
buljong (tärning eller fond)
1-2 msk soja (kinesisk eller japansk)
peppar
ev sweet chile
ev senap
Tillagning:
Bryn köttfärsen
Hacka och bryn löken
Strimla och bryn vitkålen
Tillsätt vatten, ris, buljong, creme fraishe och soja
tillsätt pressad vitlök
tillsätt peppar, sweet chili och ev senap.
Lått koka samman i 20 - 30 min tills riset är klart.
Serveras med potatis och lingonsylt
Vill du har lite mer "sting" kan du tillsätta tabasko när du gör grytan
Svens vasslebröd på lantvete
-
När man gör ostkaka kan man baka på vasslan. På en föreläsning om säd fick
jag veta att nymalt fullkornsmjöl från vete börjar bli dåligt efter 4
timmar. ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar