Min farmor blandade ut köttfärsen med kokt potatis. Inspirerad av henne kom jag på att jag skulle testa med potatismospulver istället för ströbröd för att göra köttbullarna fastare.
500 g köttfärs (nötfärs eller blandfärs)
½ dl potatismospulver
2 msk turkisk youghurt
3 msk kalvfond
1 ½ krm malen svartpeppar
1 ägg
2 msk finhackad gul lök
1. Blanda ingredienserna. Eventuellt kan mer potatismospulver behöva tillsättas.
2. Forma till bullar och bryn köttbullarna i stekpanna.
3. Lägg köttbullarna i ungsfast form och täck över med t ex folie. ugmstemperatur ca 175 grader i 20 min tills köttbullarna är genomstekta.
Snabbhamburgare
När jag har ont om tid brukar jag göra snabbhamburgare.
1. Jag sätter på en platta.
2.Lägger på en stekpanna med en klick smör i.
3. Medan plattan blir varm blandar jag ihop salt,peppar och lökpulver i köttfärsen.
4. Platta till smeten och stek!
Hamburgare på nästan 100 procentigt kött är gott.
Banh mi (vietnamesiska baguetter)
-
Under den franska kolonial epoken i Indokina så introducerades baguetter i
Saigon. Efterhand så förändrades receptet och i många varianter innehöll
bagu...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar