Okrarelish - tillbehör till Bobotie

Bobotie med okrarelish

200 g okra eller sockerärter
½ gul lök
1 msk mild olivolja
1 bifftomat
1 vitlöksklyfta, hackad
½ tsk färsk riven ingefära
1 tsk honung
½ citron, finrivet skal
½ röd chilifrukt, hackad utan kärnor
1 msk färska hackade örter, till exempel mynta, koriander eller persilja

1. Skiva okra på snedden i ½ cm tjocka skivor. Skala och skiva löken. Fräs lök och okra i olja i en stekpanna på medelvärme några minuter.

2. Dela tomaten på mitten, skiva den tunt. Lägg skivorna i stekpannan och tillsätt vitlök, ingefära och honung. Tillsätt citronskal och chili och låt sjuda ett par minuter. Strö över örterna.

3. Servera relishen varm eller kall som tillbehör.

Skär upp bobotien i bitar och servera med ris, okrarelish, mango chutney och sallad.

Inga kommentarer: