Receptet kommer från Tore Vretmans "Matminnen" Receptet kommer ursprungligen från hans mamma
2 hg ben och senfritt oxkött
1 hg kalvkött
1 hg griskött
2 dl tjock grädde blandad med
1 dl stött skorpbröd
1 ägg
1 äggula
½ finhackad gul lök
salt
peppar
några rasp muskotnöt
alla hinnor skärs bort från köttet och köttet mals 3 ggr på den finaste skivan i köttkvarnen
Den sista gången med grädd-skorpbrödsblandningen
löken bryns lätt
var försiktig med muskoten - det ska inte gå att urskilja muskoten i den allmänna välsmaken.
köttbullarna formas med våt varm sked i en blöt handflata.
pingpongstora för varmrätt
valnötstora för smörgåsbordet
Skysås
pudra pannans steksmör med lite mjöl efter sista stekomgången
fyll på med vatten
en klicka tomatpuré
lite japansk olja
låt koka ett tag och sila
byt ut vattnet mot kaffegrädde för att göra gräddsås
Banh mi (vietnamesiska baguetter)
-
Under den franska kolonial epoken i Indokina så introducerades baguetter i
Saigon. Efterhand så förändrades receptet och i många varianter innehöll
bagu...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar