Toulouse Latrecs potatissallad

Detta är ett recept från Tore Vretmans "Om den underbara lusten" sid 201

1. Koka mandelpotatis med skalen på

2. Skala och skiva den medan den fortfarande är varm.

3. Salta och peppra mellan varven. Tillsätt måttligt med olja. (ingen vinäger ännu)

4. Låt stå och dra i ca 1 timme

5. Hårdkoka 2-3 ägg till 4-5 personer

6. Mosa gulorna och hacka vitorna

7. Gör en sås av olja salt vinäger senap peppar och de mosade gulorna
Såsen ska vara tjock ungefär som majonnäs. Såsen ska ha sting - rör inte i för lite senap)

8. Tillsätt lövtunn skivad rå lök och finstrimlad purjolök (det gröna), finhackad persilja och
några tunna skivade inlagda gurkor

9. Rör ner de hackade vitorna i såsen. Rör därefter försiktigt ner potatisen.

10. låt stå en kvart och njut

Inga kommentarer: