Arméns korvkaka

Om du har köttrester som korv, skinka etc kan du tillvara dem genom att göra en korvkaka. Receptet kommer från" Kokinstruktion för armén 1941". Receptet är för 4 personer.

400 gram kött, fläsk eller korv (rester)
320 g korngryn
8 dl vatten, buljong eller mjölk
1 lök (20 - 40 g)
80 g sirap
40 g russin
40 g fett (smör, olja etc)

1. Mal kött, fläsk eller dylikt.


2. Grynen läggs i 4 dl kallt vatten i en gryta. Späd sedan med 4 dl buljong eller mjölk under kokningen

2. Hacka löken och bryn den i en stekpanna

4. Blanda köttet (fläsk e d) med lök, sirap och russin .

5. Smaksätt med salt och vitpeppar.

6. Bladningen slås i smorda formar eller långpannor och gräddas i ugn.

Korvkakan serveras med lingonsylt.

Receptet i original för 1 person:



Variant:
Uteslut russinen, flottet och sirapen och smaksätt istället med kryddpeppar. Använd mindre mängd korngryn och servera med kokt potatis eller potatismos.

Inga kommentarer: