Detta är en soppa som får sin karaktär av grädde, saffran och vitlök.
Jag brukar göra en fisksoppa men det går lika bra att göra en vegetarisk variant (eller göra en kycklingssoppa)
Ingredienser:
Ett block fisk (ca 400 - 500 gram av valfri fisksort)
3-4 lökar
1- 2 Zuchinni
En påse frysta grönsaker (jag brukar använda Wokgrönsaker)
1-2 purjolökar
vatten
buljong
grädde
2 paket saffran
3 vitlöksklyftor (pressade)
svartpeppar
ev några skedar yoghurt (gärna turkisk eller grekisk)
ev ett stänk taichilisås
Värm lämplig mängd vatten i en stor kastrull och tillsätt buljong.
Häll i de frysta grönsakerna.
Tillsätt saffran och grädden och den pressade vitlöken.
Hacka och bryn löken. Tärna och bryn Zuchinnin
Låt soppan koka till fisken är genomkokt.
Smaksätt med yoghurt, peppar, cayennepeppar etc
Strax före serveringen kan man lägga i purjolöken och sedan sjuda upp. Låt gärna purjolöken inte bli genomkokt utan så att den har lite tuggmotstånd kvar.
Vill man "lyxa" går det att tillsätta räkor och musslor.
Svens vasslebröd på lantvete
-
När man gör ostkaka kan man baka på vasslan. På en föreläsning om säd fick
jag veta att nymalt fullkornsmjöl från vete börjar bli dåligt efter 4
timmar. ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar