Banh mi (vietnamesiska baguetter)
-
Under den franska kolonial epoken i Indokina så introducerades baguetter i
Saigon. Efterhand så förändrades receptet och i många varianter innehöll
bagu...
Mjukkaka från Avan
1/4 l Mjölk
1/4 l Vatten
75 g Smör eller margarin
1/2 dl Sirap
1 paket Jäst
3 tsk Brödkrydda (anis, fänkål och kummin)
1 tsk Salt
1,4 l Rågsikt
Vetemjöl till utbakning
Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Smula jästen i mjölkblandningen och tillsätt sirap och brödkryddor.
Tillsätt salt och mjöl och arbeta till en smidig deg som får jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
Forma degen till äggstora bollar som kavlas ut med slät kavel och sedan med kruskavel till ca 3-4 millimeters tjocklek på mjölat bakbord.
Nagga och grädda 5 minuter i 250 grader på uppvärmd ren plåt
Lägg kakorna på varandra och låt dem svalna under duk på ett galler
OBS Låt inte mjukkakan jäsa efter det att du har kavlat ut den. Sätt in mjukkakan i ungnen direkt.
Jag brukar även göra en variant där även tillsätter mosad potatis i degen
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar