Banh mi (vietnamesiska baguetter)
-
Under den franska kolonial epoken i Indokina så introducerades baguetter i
Saigon. Efterhand så förändrades receptet och i många varianter innehöll
bagu...
Ängelska höns
Detta receptet kommer från 1700-talet från den handskrivna kokboken Märta Stures hushållsbok
Kokning
1 st kokhöns t ex från Gräsljunga gård
1 stor lök
1 morot
½ lagerblad
vatten
Sås
buljongen från hönskoket reducerat till 3–4 dl
1 liten lök
1 dl vin eller portvin
2 hg rimmat stekfläsk
1–2 äpplen
riven muskotnöt
vitpeppar
1 äggula
1. Stycka hönan i mindre bitar
2. Tillsätt vatten så att bitarna blir täckta och lägg i morot,lagerblad och lök.
3. Koka i 1½ timme under lock
4 Ta undan hönsdelarna och sila spadet
5 koka spadet utan lock tills det finns 3-4 dl kvar
6. Tärna fläsket och stek det.
7. Hacka lök och äpple och bryn dem tillsammans.
8. Blanda spad, fläsk, äpplen, kryddor och lök i en stekgryta. Häll i vinet och koka upp
9. Red såsen med äggula
10. Värm hönsköttet i såsen och servera
>> Fler recept på kokhöns finns på kokhons.blogspot.com
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar